circuatia si controlul vectorilor

Circulaţia şi controlul calităţii apei: apa circulă către punctele de consum prin trasee impermeabile, realizate din materiale agrementate, care previn stagnarea impurităţilor. Toate traseele sunt inspectabile, întregul montaj fiind realizat în canivouri. Întreaga circulaţie a apei în cadrul bazinelor este gestionată computerizat de către PMS (Pool Management System). Chiar dacă sistemul de analiza si control este automatizat, in baza unei proceduri documentate , realizam  la intervale prestabilite monitorizari in laboratoare independente.

Circulaţia şi controlul aerului: în bazine aerul viciat se exhaustează şi se înlocuieşte la viteză redusă cu aer proaspăt filtrat, dezumidificat, răcit sau încălzit după caz cu ajutorul a două centrale de tratare aer comandate de BMS (Building Management System). Incintele vestiarelor sunt ventilate artificial iar aerul este tratat UV. Nu există circulaţie necontrolată a aerului  sau curenţi de aer dăunători sănătăţii.

Admisia, circulaţia şi monitorizarea utilizatorilor: în bazine sunt admişi numai abonaţii clinic sănătoşi în baza unei proceduri documentate. Accesul se realizează unisens utilizând fluxuri separate pe sexe şi zone separate pentru îmbrăcămintea şi încălţămintea de stradă şi cea de utilizare a facilitatii . Accesul în complex este permis doar utilizatorilor şi după caz însoţitorilor acestora clinic sanatosi , dupa ce au trecut de zona de triaj epidemiologic care presupune : scanarea automata a temperaturii cu memorarea faciala a fiecarei persoane, protejarea prin termo-transfer a  incaltamintei cu folie de unica folosinta ,dezinfectia mainilor si dupa caz portul unei masti de protectie ( daca situatia epidemiologica sau legislativa o impune).

Accesul se realizează pe bază de card de acces, în prezenţa instructorului şi este permis doar după duşare. Accesul părinţilor este limitat în zona primară a vestiarelor, cea destinată hainelor de stradă şi numai purtând protecţii de unică folosinţă pentru încălţăminte. Fluxul de întoarcere este deasemenea unisens şi are loc doar la finalul orei de antrenament, fiecare bazin dispunând de o toaletă de urgenţă pentru evitarea circulaţiei necontrolate. Toaletele sunt separate: adulţi, copii, toalete de urgentă, fiind adaptate nevoilor fiecărui tip de utilizator şi beneficiază de toate sistemele de protecţie şi autocurăţare care previn contaminarea încrucişată.

Admisia, circulaţia şi monitorizarea personalului operaţional: personalul operaţional realizează operaţiuni de filtrare în vestiare proprii destinate instructorilor, kinetoterapeutilor sau personalului suport. Întregul colectiv este testat periodic din punct de vedere medical şi traversează zilnic o procedură de control pre-operaţional care presupune : scanarea automata a temperaturii cu recunoasterea  faciala, protejarea prin termo-transfer a  incaltamintei cu folie de unica folosinta ,dezinfectia mainilor si dupa caz portul unei masti de protectie ( daca situatia epidemiologica sau legislativa o impune). In bazine instructorii poarta in permanenta viziere transparente care creeaza un tampon catre utilizatori.

Circulaţia vizitatorilor şi a personalului de întreţinere şi mentenanţă se realizează după o procedură documentată de triaj epidemiologic , utilizând zonele de filtrare disponibile şi echipamente de lucru adecvate sau echipamente de  protecţie de unică folosinţă .

Controlul vectorilor secundari care ar putea intra accidental în contact cu copiii sau cu vectorii principali se realizează prin proceduri specifice care cuprind identificarea pericolelor şi măsurile corective dar şi prin exploatarea corectă a infrastructurii sociale pe care o oferim. Spre exemplu toate capacele de toaletă sunt :  automatizate (cu dezinfecţie automată după utilizare) sau protejate cu folie acţionata automat şi senzor.