Cursuri înot individuale

 
Program Splash MOVERS  3 ani - 5 ani
Program Splash FLYERS 5 ani+ 

Antrenamente individuale cu instructor dedicat, pentru o durată de 50 de minute per şedință. În cadrul antrenamentelor cu instructor dedicat, adresat copiilor cu vârste între 18 luni - 5+ani, se predau lecții de inițiere acvatică și tehnicile corecte de înot.La această vârstă unii copii au dezvoltat deja o oarecare teamă de apă, iar familiarizarea cu bazinul se va face treptat, ținându-se cont de ritmul de învățare al fiecăruia!

Spre deosebire de alte activități sportive, în cadrul cursurilor de înot, copii se familiarizează pentru prima dată cu instrucțiuni formale. Altfel spus cu genul de acțiuni cu care se confruntă la școală unde, copilului i se cere să se așeze, să se uite la profesor, să asculte instrucțiunile pedagogului, să facă ceea ce i se spune să facă. Studiile au aratat ca atunci când copiii participă la cursuri de înot perioade îndelungate, devoltarea lor fizică, intelectuală și emoțională este substanțial accelerată. Copiii care merg la înot sunt mai puternici și au o mai bună coordonare. De asemenea, au rezultate academice superioare. Din punct de vedere emoțional, s-a constatat ca acești copii sunt mai disciplinați, mai încrezători în propriile forțe, mai independenți. În plus, ei par să se descurce mai bine în diverse ipostaze sociale. 

Înotul crește capacitatea de memorare. Copii care au o activitate fizică mai intensă, au si o capacitate mai buna de functionare a hipocampusului, si deci, o memorie mai buna. Si o capacitate mai buna de invatare. Inotul imbunatateste comunicarea cerebrala. Exista studii care arata ca creierul copilului se dezvolta mai bine consecutiv unor activitati bilaterale. Cu cat copilul este mai mult implicat in aceste activitati, cu atat se dezvolta mai multe fibre nervoase la nivelul creierului. Inotul activeaza ambele emisfere cerebrale simultan, fapt ce duce la o dezvoltare a comucarii cerebrale. Inotul accelereaza dezvoltarea cognitiva si contribuie la dezvoltarea armonioasa a copilului.  

Beneficiile înotului asupra copiilor

  • Sculptează corpul și asigură o dezvoltare fizică armonioasă.
  • Înotul îmbunătăţeşte ritmul cardiac şi respiraţia, creşte imunitatea şi rezistenţa la efort.
  • Îl ajută să socializeze şi să-şi formeze un grup nou de prieteni printre copiii care merg la bazin.
  • Poate fi transformat într-un sport de performanţă.
  • Dacă cel mic se confruntă cu kg în plus, înotul reprezintă formula ideală pentru scăderea în greutate.
  • Înotul este relaxant muscular iar dupa înot copilul va avea un somn odihnitor. Spre deosebire de calculator sau televizor care sunt adversarii unui somn liniștit, după o ședință de înot, copilul va avea un somn de calitate.
  • Întăreşte psihicul: ănotul îmbunătățește starea emoţională a copilului, contribuind la scăderea anxietăţiii şi creşterea încrederii în sine.

Join Now

Share

PROGRAM:

  • Luni - Vineri: 9:00 AM - 21:00 PM
  • Sâmbătă: 10:00 AM - 18:00 PM
  • Duminică: 10:00 AM - 18:00 PM
0217948486  |  0725 940 668
Top