tratarea nechimizata

Copii au nevoi speciale, întrucât căile respiratorii, tubul digestiv, ochii şi tegumentele acestora sunt foarte sensibile. În timpul educaţiei acvatice , a inotului sau hidrokinetoterapiei copiii sunt în contact cu apa pentru o perioadă lungă de timp, pot ingera accidental apa, deschid în mod involuntar ochii sub apă sau apa le pătrunde accidental în ochelarii de protecţie, iar căile respiratorii le pot fi afectate de substanţele chimice utilizate în tratarea apei.

Splash Academy beneficiază de cel mai avansat sistem de tratare a apei disponibil, o tehnologie unică, special proiectată pentru nevoile copiilor si bebelusilor , de către unul din liderii mondiali în tratarea apei . Sistemul conţine mai multe trepte de filtrare si  tratare, creând redundanţă şi implicit siguranţă. Ȋntregul sistem este controlat de către un computer (Pool Management System) care culege informaţii cu ajutorul unui sistem de senzori, interogaţi la intervale prestabilite şi ajustează procesele. Nu există intervenţie umană, deci nu există eroare umană. Nu se utilizează substanţe chimice pentru tratarea apei, funcţionarea fiind explicitată mai jos. Toate datele culese din interogarea senzorilor de sistem sunt afişate “just in time” pe monitoarele din zona de aşteptare şi sunt stocate pentru o perioadă de 250 de zile pentru consultare.

Tratarea apei începe cu filtrarea acesteia, la fiecare 3 ore încheindu-se un ciclu complet, utilizand  filtre profesionale pe baza de cuarţ, zeoliţi şi cărbune activ. Concomitent cu filtrarea are loc aportul de apă proaspătă, funcţie de numărul de persoane care au accesat bazinele . Filtrarea se face la o viteză redusă de numai 30 mc/ oră/ filtru, acesta fiind standardul european pentru bazinele destinate copiilor, utilizand un număr de 6 filtre cu paturi de filtrare mixte cu inaltimi de 1500-1800 mm. Sterilizarea apei se realizează natural, păstrând valoarea PH-ului apei la valoarea PH-ului lacrimii (PH ul normal al lacrimii variază între 6,5 şi 7.6, în timp ce PH-ul mediu al majorităţii oamenilor este 7) şi are loc în 3 trepte după cum urmează:

  • un sistem primar de electroliză a sării, care în mod unic se realizează în tancuri de reacţie şi nu în bazine, apa din bazin nefiind sărată, întrucât este bine ştiut că sarea usucă epiderma copiilor şi provoacă disconfort aparatului ocular. Este cel mai performant sistem de electroliză disponibil în acest moment,
  • Un sistem secundar de tratare a apei cu ozon, sistem ce asigură redundanţă sistemului primar de electroliză a sării. Cele două sisteme funcţionează în permanenţă împreună, însă dacă unul dintre ele suferă o avarie, celălalt asigură tratamentul complet fără ca parametrii apei să sufere modificări. După ozonificare, ozonul este îndepărtat complet din apă cu ajutorul unor filtre cu cărbune activ, urmărindu-se ca apa să rămână naturală.
  • Un sistem terţiar de tratare a apei cu ajutorul unor lămpi UV de medie presiune a cărui rol este acela de neutralizare a micro-organismelor, acest sistem fiind utilizat deseori la potabilizarea apei. Rolul sistemului este acela de evitare a contaminării încrucişate între copii, utilizând drept vector apa din bazine. Este o măsură suplimentară de protecţie în situaţia în căre unul dintre utilizatori (deşi declarat sănătos clinic) eliberează involuntar în apă, un agent patogen (poate fi spre exemplu purtător, sau în perioada de incubaţie).